Categorie

Geniet nu van een verhoogd fiscaal voordeel op je webshop!

Door de uitbraak van COVID-19 is online shoppen populairder dan ooit. Zelfs nu de lockdown al een tijdje gedaan is, noteren Belgische webshops nog steeds een enorme groei. Een webshop biedt de klant dan ook veel voordelen t.o.v. een gewone winkel. Ten eerste hoef je geen anderhalve meter afstand van je computer te houden, ten tweede hoef je geen mondmasker op en ten derde kan je gerust met twee of meerdere personen uit je bubbel naar hetzelfde scherm kijken om ‘samen te shoppen’. Daarbij komt nog eens dat geavanceerde betalingssystemen het online shoppen veiliger dan ooit hebben gemaakt en het voordeel dat een webshop op ieder moment van de dag is geopend. Bovendien zijn de producten in een webshop altijd netjes gecategoriseerd waardoor je heel gemakkelijk vindt wat je zoekt.

Wie een webshop laat bouwen in 2020 kan genieten van tot wel 25% fiscaal voordeel.

Soit, het openen van een webshop loont anno 2020 zeker de moeite. En alsof bovenstaande redenen nog niet voldoende zijn om er zelf een op te starten, geeft de overheid je graag een duwtje in de rug. Wie een webshop laat bouwen in 2020 kan namelijk genieten van tot wel 25% fiscaal voordeel. 

Hoe komt dat? Sinds 2016 heeft de federale regering er een prioriteit van gemaakt om webshops voor Belgische ondernemingen te stimuleren. Dus vanaf aanslagjaar 2016 is het mogelijk om 13,5% van het bedrag dat je investeert af te trekken van de belastbare winsten. En omdat webshops de afgelopen maanden noodzakelijk bleken om de Belgische economie draaiende te houden, deed de huidige regering er nog een schepje bovenop. Het derde luik van het Federaal Plan voor Sociale en Economische Bescherming voorziet sinds kort een verhoogde investeringsaftrek tot 25% voor bepaalde investeringen tussen 12 maart en 31 december 2020. Deze investeringsaftrek is onder meer van toepassing voor het inzetten van digitale betalings- en factureringssystemen. En laat een webshop daar nu net het schoolvoorbeeld van zijn.

De verhoogde investeringsaftrek geldt voor vrije beroepen, kleine vennootschappen en eenmanszaken.

Wat betekent dit nu allemaal? In het kort komt het er op neer dat vrije beroepen, kleine vennootschappen en eenmanszaken een kwart van de kosten van hun webshop mogen aftrekken van de belastingen. Denk er bovendien aan dat je het afschrijven van de kosten kunt spreiden. Bespreek dit altijd eerst met je boekhouder en gebruik zijn of haar professionele kennis om zo veel mogelijk voordeel uit je investering te halen.

Kan je dit fiscaal voordeel niet laten liggen? Laat PSG Group jouw webshop bouwen op maat. Contacteer ons nu.