Categorie

Whatsapp, Signal of Telegram?

Whatsapp blijft een van de 10 meest gedownloade apps.

Sinds de overname van Whatsapp door Facebook in 2014 werd de app er heel wat beter op, maar sinds de bekendmaking begin 2021 dat Whatsapp geen gegevens meer mag delen met Facebook zijn er toch veel gebruikers gaan twijfelen over hun gebruik van de app. De verschillende datalekken die vervolgens nog bij Facebook hebben plaatsgevonden doen heel wat gebruikers kijken naar andere alternatieven.

Maar welke andere, handige apps zijn er nog?

We hebben de 3 handigste en gebruiksvriendelijkste eens vergeleken. Want willen overschakelen is één, maar je vrienden en netwerk ook overtuigen is nog wat anders. Je moet je berichten natuurlijk ook wel kunnen verzenden naar je contactpersonen. 

Whatsapp Telegram Signal
Tekst, video, audiojajaja
GIF’s & stickersjajaja
Bestanden verzendenmax. 100MB, video max. 16MBmax. 2GBmax. 2GB
Webversiejajaja
Dual-sim optie neejanee
Zelfvernietigende berichtenneejanee
Chatgeschiedenis overnemen uit andere appneejanee
Verborgen chatsneejanee
End-to-end encryptie bij groepschatsjaneeja
Versleuteling chatsneejaja
Commercieel bedrijfjajanee (non-profit)
Chatten met non-contactsneejaja

Qua privacy en veiligheid is het duidelijk dat Whatsapp momenteel achteraan hangt. Het blijft echter wel zo dat de app nog steeds de meeste gebruikers heeft en dat je bij Whatsapp het meest kans maakt om je familie, vrienden of collega’s te bereiken. Zal dit echter blijven duren of is Whatsapp nu echt ‘ten dode’ opgeschreven en kijken we binnenkort terug naar de populaire app zoals we dat doen naar de MSN messenger van vroeger?