Categorie

Mijn ervaring van het werkplekleren, maar dan in bijzondere omstandigheden

Hoi allemaal!

Ik ben Cheyenne, studente in het laatste jaar van de graduaatsopleiding Marketing- en Communicatiesupport aan de Hogeschool PXL. Sinds anderhalf jaar werk ik voor PSG Group in Hasselt. 

How did I get here?

Ik ben bij PSG Group geraakt d.m.v. de ‘PXL Handshake’. Dit is een evenement waar studenten in contact kunnen komen met verschillende bedrijven. Op deze manier kun je jezelf voorstellen aan potentiële werkplekken. Op basis van screening worden de studenten met het bedrijf gematcht!

Hoe verliep mijn stage?

Helaas komt er een einde aan het leren op de werkplek. Wel jammer, want ik moest een jaar van kostbare ervaring afgeven door het coronavirus … Plots ging het van: “Ja, eindelijk uit mijn comfortzone en de zakenwereld in!” naar “Ga terug naar je grot!”. Het was in het begin niet gemakkelijk, nee. Maar nu, een jaar later, kan ik zeggen dat er ook positieve kanten zijn. 

Dit is misschien het jaar van telewerken, maar je bent nooit alleen. Elke werkdag om 9.00 uur houden we een ‘stand-up meeting’ via Google Meet, waar ieder van ons even aangeeft wat hij/zij die dag heeft opstaan qua taken. 

Ik heb leren omgaan met deadlines. Ik heb ontdekt dat er veel potentieel ligt in deze wereld en mijn kansen oneindig zijn!

Daarnaast hebben we ook ‘Slack’, een chatprogramma waar we onze gekkigheid nog met elkaar kunnen delen. Ook al is het op afstand, het heeft goed gedaan in deze vreemde tijden! Nu, ik moet zeggen, ik heb wel toffe collega’s, dus dat is sowieso al plezier gegarandeerd. 😉

Mijn taken

Mijn missie door de jaren heen is eigenlijk geweest om iedereen op het gebied van communicatie te helpen.
Hier zijn alvast een aantal van mijn taken op een rijtje gezet:

–    Content zoeken, content opmaken en contentplanning
–    Visuele opmaak van socialmediaposts voor Instagram, Facebook, LinkedIn en website
–    Onderzoek naar blogonderwerpen + schrijven van blogberichten
–    Teksten herschrijven
–    Visuele opmaak van nieuwsbrieven in Mailchimp

Voor mijn eindwerk heb ik een prachtig concept mogen uitwerken. Een creatief en origineel concept! Wat dat precies is? Dat hou ik nog eventjes voor mezelf. 👻

What’s in for the future?

Door de combinatie van het werkplekleren en het afgelopen vreemde jaar, heb ik veel inzichten gekregen in wat ik wil gaan doen. Het bezorgde me een heel andere mentaliteit dan toen ik 2020 inging.

Ik heb mij helemaal kunnen onderdompelen in de marketing-communicatiewereld. Ik heb leren omgaan met deadlines. Ik heb ontdekt dat er veel potentieel ligt in deze wereld en mijn kansen oneindig zijn! Een baan die mij een gevoel van veiligheid en zelfontplooiing kan geven, is ook waar ik nu naar op zoek ben. 

Tijdens het werkplekleren ontdekte ik opnieuw dat mijn passie bij grafische vormgeving ligt, dus daar wil ik me in mijn toekomstige carrière op richten. Dit gaat natuurlijk geleidelijk, want een wijze les die ik van dit jaar heb geleerd, is dat niet alles in 1-2-3 hoeft te gebeuren. Alles komt uiteindelijk op zijn plek! 

Ik wil mijn werkplekcoach Gunter Vanroy en natuurlijk al mijn leuke en toffe collega’s bij PSG bedanken voor hun steun en begeleiding het afgelopen anderhalf jaar! Ik kan me voorstellen dat het op afstand opleiden van stagiaires niet makkelijk is, maar ze deden het allemaal geweldig!

Wil je ook graag een stage bij PSG? Twijfel niet en contacteer ons!