Categorie

Daan & Cassandra op stage bij PSG

Yow, ik ben Daan!

Laten we even kennismaken

Meng een jeugdbegeleider, creatieve duizendpoot en levensgenieter, afgewerkt met een vleugje perfectionisme en je hebt het perfecte recept voor de 20-jarige student marketing Daan De Bruyn. Nu corona geen roet meer in ons eten kan gooien, mag ik als trainee bij PSG Group zorgeloos genieten van deze periode vol kennisverrijking.

Hoe de zoektocht naar mijn stageplaats begon? Appeltje-eitje zou je denken? Niets is minder waar! Eerst maakte ik een creatieve video, waarin ik mezelf voorstelde. PSG stond hoog op mijn verlanglijstje, want na het bekijken van hun website en portfolio, wist ik dat dit voor mij een match zou kunnen zijn. PSG Group heeft allerlei soorten professionals aan boord en met hun eigen studio maken ze hoogstaande foto’s en video’s. Dit laatste aspect trok me zeker over de streep. Samen met mijn cv stuurde ik mijn persoonlijke videopresentatie naar PSG Group en kort daarna werd ik uitgenodigd voor een gesprek met Gunter, een van de zaakvoerders. Dat verliep heel tof en ik had al snel daarna mijn allereerste stageplaats in the pocket.

Na mijn bijna 3-jarige marketingopleiding aan de hogeschool UCLL ben ik helemaal klaar om van het echte werkleven te proeven. En ik moet toegeven, dat smaakt niet verkeerd. Vanaf mijn eerste dag op 14 maart 2022 tot op de dag van vandaag werd ik altijd warm ontvangen.

What I do?
Momenteel zit ik in mijn 7de week en heb mijn tanden al in veel verschillende, creatieve en leerrijke opdrachten mogen zetten. Er wordt altijd gezorgd dat mijn werk gevarieerd en educatief blijft.

Ik denk mee en draag bij aan:

  • Copywriting van social media posts
  • Grafisch design
  • Maken en bewerken van video’s
  • Content- en strategieplannen

Hierbij communiceren we vaak via platformen zoals Monday, Slack, Sendible en e-mail. Dit zorgt ervoor dat alles een stuk sneller verloopt. Maar er wordt natuurlijk ook ‘gewoon’ gebabbeld.

Naast mijn dagelijkse taken ben ik ook bezig met mijn eigen stageonderzoek gekoppeld aan mijn stageopdracht bij PSG Group. Wat dit inhoudt, ga ik echter nog niet aan jullie verklappen! 😉

The future is bright en mijn honger is nog lang niet gestild! Vol enthousiasme kijk ik uit naar het verdere verloop van mijn stage en de snacks die ik op mijn weg nog ga tegenkomen.

Groetjes, Daan

Hoi, ik ben Cassandra!

Als leerling aan de hogeschool PXL volg ik de opleiding graduaatsopleiding accounting administration. Sinds februari loop ik stage bij PSG group en werk daar aan de receptie, samen met mijn werkplekcoach.

Hoe ben ik bij PSG Group terecht gekomen?
Tijdens mijn zoektocht naar een stage, kwam ik in contact met PSG en na een gesprek met de zaakvoerders, bleek al snel dat ik bij hen aan het juiste adres was voor een stageplek.

Wat zijn mijn ervaringen tot nu toe?
Tijdens mijn eerste stagedag werd ik zeker goed opgevangen. Ik voelde mij snel thuis en het voelt zeker niet als een verplichting om elke keer naar mijn stageplaats te gaan. Ik kan mezelf zijn en er is een aangename werksfeer. Ook word ik goed begeleid in mijn stageproces.

Mijn taken zijn:

  • Het ontvangen van klanten
  • Telefoon opnemen en doorverbinden naar collega’s
  • Facturen inscannen
  • Diverse administratieve werkzaamheden
  • Het maken van planningen voor sociale media

Het leukste aan mijn stage, vind ik vooral dat ik veel verschillende taken krijg. Hierdoor kan ik veel leren, zelfs in deze branche, die niet volledig aansluit op mijn opleiding. Mijn stage is dus zeker leerzaam. Ik ben benieuwd naar het vervolg!

Groetjes van Cassandra


Wil jij ook leren en succesvol worden binnen het PSG team?
Trek je stoute schoenen aan en stuur een (open) sollicitatie waarvan het gaat donderen op de Corda Campus. ⚡ 🥾