Categorie

Een blik op mijn stage bij PSG

Hallo!

Ik ben Jorne, derdejaars student te UCLL in Diepenbeek en ik werk momenteel mijn professionele Bachelor Marketing af. Ook loopt mijn stageperiode bij PSG Group op zijn einde.

Helaas, tegen mijn verwachtingen in, is het een stage geworden die voornamelijk van thuis uit, achter de bureau verlopen is. Niet de ideale omstandigheden voor iemand zonder ervaring die nog alles moet leren en zonder enige kennis van de programma’s die gebruikt worden.

Ondanks de omstandigheden is mijn stage toch goed verlopen en heb ik veel mogen bijleren. Achteraf bekeken ben ik heel tevreden met mijn keuze over de stageplaats. Zowel de mensen, het werk als de manier van handelen in tijden van Covid-19 zijn uitstekend meegevallen.

Iedereen was steeds bereikbaar via het communicatieplatform ‘Slack’ waar PSG gebruik van maakt. Zeker handig voor stagiaires zoals mij!

Elke ochtend hielden we een korte sprintmeeting via Google Meet. Daar werden de werkzaamheden voor die dag besproken. Langs die weg hoorde ik dagelijks alle collega’s, wat toch wel een opkikker was om de dag te starten. De rest van de dag was iedereen steeds bereikbaar op het communicatieplatform ‘Slack’ waar PSG gebruik van maakt. Zeker handig voor stagiaires zoals mij. Vragen worden snel beantwoord en bij problemen kan je dadelijk verder geholpen worden, zonder al te veel moeilijkheden.

De taken die ik gekregen heb, waren zeer variërend, van gegevens verzamelen en teksten aanpassen tot het bedenken van een marketingplan. De variatie binnen mijn taken vond ik persoonlijk zeer interessant omdat ik op die manier kennis kon maken met allerlei verschillende aspecten van het vak en zo was er steeds een uitdaging om aan te gaan en had ik de kans om elke dag opnieuw bij te leren.  

Mijn campagne

Voor mijn eindwerk heb ik een Marketing Automation Campagne opgezet voor Lingerie Curtres. Ik vond het zeer leerrijk om dan ook écht zelf iets op te zetten en rechtstreeks contact te hebben met de klant. Dat is toch weer een hele andere ervaring.

Om mijn campagne op te maken, heb ik gebruik gemaakt van de tool ActiveCampaign. Voor een ‘nieuweling’ als mij een hele opdracht om het programma te leren kennen en hier op een correcte manier mee te werken, maar met de nodige uitdagingen en begeleiding van mijn stagementor heb ik deze toch tot een goed einde kunnen brengen.

Nu mijn stageperiode bijna afgelopen is, wil ik graag alle mensen van mijn stageplaats bedanken voor de kansen die ik gekregen heb en alles wat ik heb mogen bijleren. Het is vast ook niet makkelijk om een stagiair te begeleiden vanop afstand maar dit is naar mijn mening prima verlopen!

Wil je ook graag een stage bij PSG? Twijfel niet en contacteer ons!