Meer impact met foto- en videomarketing

Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, TikTok … Al deze socialemediakanalen hebben één ding gemeenschappelijk. Wanneer je ze opent, spoelt er een waterval van beelden over je scherm. Op sociale media komen beelden tot leven. Het is dé plek waar zelfgeknutselde video’s evenveel likes halen als dure producties. Gelukkig kan je met de juiste foto- en videomarketing opvallen tussen deze constante stroom van beeldmateriaal.

Met het juiste beeldmateriaal kan je tot tien keer meer reacties krijgen.

Op het internet verspreidt interessante content zich als een lopend vuurtje. Beelden hebben de kracht om je te laten lachen, huilen en om je aandacht vast te houden. Niet alleen de kwaliteit van het beeld maar ook de boodschap, het verhaal of de humor die er achter zit, speelt daar een grote rol in. En dat is goed nieuws voor bedrijven want met het juiste beeldmateriaal kan je tot tien keer meer reacties krijgen dan met een simpel tekstbericht. Pak je het goed aan, dan heb je al snel een legertje van trouwe volgers op je pagina.Met het juiste beeldmateriaal kan je tot tien keer meer reacties krijgen.

Volgens Youtube stijgt het aantal mobiele weergaven jaarlijks met 100%.

Er is nog nooit een beter moment geweest om in foto- en videomarketing te investeren.Dankzij smartphones en mobiele data bekijken we de hele dag door (video)beelden. Telkens wanneer we vijf minuten tijd hebben, halen we de smartphone boven. Zit je doelgroep op de trein, dan reist jouw content bij wijze van spreken mee in de achterzak. Volgens Youtube stijgt het aantal mobiele weergaven jaarlijks met 100%. Bovendien wordt er veel meer gedeeld op smartphones dan op vaste computers. Foto- en videomarketing speelt daar handig op in. Het geeft je de mogelijkheid om je doelgroep overal ter wereld te bereiken voor een fractie van de prijs van traditionele media.

Maar foto- en videomarketing hebben nog andere voordelen. We zetten ze even op een rij.

Bewegende beelden hebben de kracht om complexe materie licht verteerbaar te maken.

Boost je SEO

Gebruik je content om door te linken naar je website. Bijvoorbeeld door een link te plaatsen in de beschrijving van een video, zorg je ervoor dat jouw website gemakkelijker wordt gevonden. En dat is een goede manier om de SEO van je website te boosten. Hoe meer linken er naar jouw website leiden, hoe belangrijker je voor Google bent en hoe hoger je in de zoekresultaten rankt.

Licht verteerbaar

Bewegende beelden hebben de kracht om complexe materie licht verteerbaar te maken. Daarnaast helpen ze om de aandacht vast te houden en zorgen ze ervoor dat de inhoud beter blijft hangen.

Speel in op emotie

Zegt iemand iets als een grapje? Of meent hij het? Op de sociale media is de emotionele lading van een bericht niet altijd duidelijk. Emoticons helpen mensen om gevoelens te uiten. Maar de nuances die je met video kunt brengen, zijn niet te evenaren. Gezichtsuitdrukkingen, de intonatie van de voice-over, muziek, geluidseffecten … Ze geven meer diepte aan je boodschap.

Beelden blijven je bij

Foto’s en video’s helpen je om top of mind te blijven bij je doelgroep. Visuele boodschappen worden nu eenmaal beter onthouden door de kijker. Maar je kan deze vorm van marketing ook doortrekken naar de fysieke wereld. Gebruik je beelden voor herkenbaarheid op beurzen of festivals en koppel jouw merk aan de herinnering van bezoekers.

Wil je aan de slag met foto en video marketing? Contacteer ons nu!