Categorie

Shance-Laure vertelt over haar stage bij PSG

Hallo allemaal!

Mijn naam is Shance-Laure en ik ben een 18-jarige student aan de secundaire school Level X in Hasselt. Daar volg ik de richting publiciteitsgrafieken en sinds februari 2023 loop ik stage als graphic designer bij PSG Group.

Hoe kwam je bij PSG terecht?

Ik kwam voor het eerst in contact met mijn stagebegeleider Heidi, toen ze inviel voor een leerkracht op mijn school. Al snel bouwden we een goede band met elkaar op en mocht ik stage lopen bij haar communicatiebureau Dmotion. Een jaar later fuseerde Dmotion met PSG Group, Heidi inclusief! Het was voor mij dus een logische keuze om contact op te nemen met PSG Group voor een tweede stage en ik werd er meteen met open armen ontvangen.

Hoe ziet je dag bij PSG eruit?

Elke twee weken op woensdag kan ik me creatief uitleven op kantoor. Geen enkele dag is hetzelfde. In het begin van mijn stage mocht ik meehelpen aan de opmaak van reclame-affiches voor verschillende bedrijven. En momenteel ben ik gebrieft op een project voor een klant in Hasselt. Zij hebben uitnodigingen nodig voor een evenement, een opdracht die ik met plezier uitwerk in Illustrator en InDesign. Bovendien mag ik rechtstreeks contact opnemen met de klant en input vragen waar nodig. Naast Heidi heb ik ook met de andere collega’s een goede klik. Het is hier mega gezellig en iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam. Ze hebben hier zelfs een officedog, onze chief happiness officer: Vins de bordercollie! 

Wat zijn je doelen tijdens deze stage?

Not stating the obvious maar natuurlijk wil ik véél bijleren tijdens mijn stage. Naast nieuwe vaardigheden en het verbeteren van mijn assertiviteit op de werkvloer, is werken in teamverband voor mij erg leerzaam. Bij PSG Group kunnen we over alle ideeën sparren en dat is heel anders dan op school. Ik word écht betrokken bij de ins en outs van een project en dat is super leerrijk.

En jouw toekomst?

Deze stage biedt mij een fantastische uitdaging! Ik kijk er enorm naar uit om meer te leren over het vakgebied van grafisch ontwerp en het kan me helpen om een betere beslissing te nemen over mijn toekomst. Ik heb een passie voor media, organisatie, management en design, dus ik ben van plan om verder te studeren. Hoewel ik nog niet helemaal zeker ben van de richting die ik uit wil, weet ik zeker dat ik nog veel dagen achter de schoolbanken zal doorbrengen om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Iemand tips? 😀

Succes!