Categorie

PSG Editions (PSG Group nv / Hasselt) zet in op groei met de overname van het vakblad CG Concept en het consumermagazine Chic Gardens

Uitgeverij Rekad en PSG Group werkten al meer dan 20 jaar nauw samen aan tal van groene publicaties, waaronder magazines, vakbladen, boeken en meer. We zijn verheugd om aan te kondigen dat we recent de volledige ‘groene tak’ van uitgeverij Rekad geïntegreerd hebben in de werking van PSG Group. Deze overdracht was voor onze uitgeverij een logische stap: hierdoor kunnen we onze positie in de groensector versterken en het aanbod voor de lezer zowel online als offline uitbreiden. 

Een nieuw hoofdstuk voor PSG Editions

Naast print zetten we als uitgeverij ook hoog in op een digitale strategie (sociale media, kennisplatformen …) om onze content bij de juiste doelgroepen te krijgen. Deze aanpak wordt nu ook intenser toegepast op de nieuwe uitgaven. Door alles onder het dak van PSG Editions te steken, nemen we een leiderspositie aan in de groensector en aanverwante sectoren. En door alle content ook digitaal beschikbaar te maken, kunnen we onze b2b- en b2c-lezers op een verfrissende manier bereiken. 

Naast onze de magazines ZwembadenPlus, ZwembadenPro en HighlifePlus vallen sinds kort dus ook de volgende uitgaves onder PSG Editions. 

B2B-PUBLICATIES

CG Concept: 

Kennis en content voor de professionele tuinaannemer, tuinarchitect en outdoor designer.

  • 4 gedrukte magazines per jaar in het Frans en Nederlands.
  • Kennisplatformen cgconcept.be en cgconcept.fr met gratis downloads. 
  • Tweewekelijkse nieuwsbrief. 
  • Bij elke uitgave zit de themabrochure Xtra die telkens handelt rond onderwerpen die zowel de publieke als private groensector aanbelangen. 

CG Annual: 

Een blik op de hoofdleveranciers en andere belangrijke spelers in de groenindustrie. 

  • Een jaarlijkse tweetalige uitgave.
  • Kennisplatformen cgconcept.be en cgconcept.fr met gratis downloads. 

Aan deze b2b-publicaties worden ook enkele wedstrijden en awardshows gekoppeld om de kwaliteit van de groensector verder naar een hoger niveau te tillen. Zo organiseert PSG Editions jaarlijks de wedstrijden ‘Belgische Zwembad-, Wellness- en Zwemvijverbouwer’, ‘De Vlaamse Tuinaannemer’ en ‘L’Entrepreneur de Jardins de Wallonie’.

B2C-PUBLICATIES

Chic Gardens:

Kennis en content voor consumenten die op zoek zijn naar ideeën om de tuin in te richten of een algemene interesse hebben in het buitenleven. 

  • Twee tweetalige uitgaves per jaar. 
  • Kennisplatformen chicgardens.be en chicgardens.fr.

Chic Gardens Luxury Outdoor Design:

Kennis en content voor consumenten die interesse hebben in high-end tuinbeleving.

  • Een jaarlijkse uitgave speciaal voor de Nederlandse markt. 
  • Kennisplatform chicgardens.be.