Het einde van een tijdperk: Microsoft trekt de stekker definitief uit Internet Explorer

Volgend jaar kan je Internet Explorer toevoegen aan het digitale kerkhof. Naast MSN Messenger, ASLpage, Hyves en het inbeldeuntje als je moest inbellen om op het internet te geraken, voegt Internet Explorer zich op 15 juni 2022 bij de afgesloten hoofdstukken.

“De toekomst van Internet Explorer op Windows 10 is Microsoft Edge”, laat Microsoft-medewerker Sean Lyndersay op zijn blog weten. “Deze browser is sneller, veiliger en moderner, en heeft een speciale modus voor oude websites die nog functies van Internet Explorer gebruiken.”

Microsoft zal daarom volgend jaar op 15 juni definitief stoppen met het ondersteunen van Internet Explorer 11, de laatste versie van die webbrowser. Het luidt het einde van een tijdperk in: al in 1995 werd de eerste editie van de browser toegevoegd aan Windows 95. Dat Internet Explorer al geringe tijd niet meer de beste browser was, zullen de meeste gebruikers al ondervonden hebben. De meeste webdevelopers zullen ooit wel frustraties gehad hebben door features die niet ondersteund worden door oudere browsers. Grote bedrijven zoals Google en Facebook ondersteunen ook enkel recente browsers. Ondanks de moeilijkheden die je kan ervaren door een oude browser te blijven gebruiken, bleven toch veel bedrijven en gebruikers dit doen. Door de aangekondigde stopzetting van Internet Explorer zullen er nu toch heel wat bedrijven in actie moeten schieten en hun websites moeten updaten voor het gebruik van de nieuwe browsers. Een gewaarschuwd man is er twee waard, stel dus zeker dat belangrijke websiteonderhoud niet langer uit! 

Welke goede webbrowser kan je dan gaan gebruiken?
Microsoft Edge, Google Chrome, Mozilla Firefox en Apple Safari zijn de meest gekende en gebruikte browsers. Minder bekend zijn Vivaldi, Opera en Brave.

Wil je graag meer weten over het onderhoud van jouw website? Twijfel niet en contacteer ons.